پرش به محتوا

دنباله دارها :دنباله دار اطلس ATLAS یا C/2019 Y4

سالهاست منجمان آماتور در انتظار مشاهده دنباله دارها یی هستند که از کنار زمین عبور کند و به راحتی و با چشمان غیر مسلح قابل مشاهده باشد، شاید اکنون زمان آن رسیده باشد.
دنباله دار اطلس ATLAS یا C/2019 Y4 که اخیرا در ۲۸ دسامبر ۲۰۱۹ کشف شده است به سرعت در حال درخشان شدن است.مدار این دنباله دار بسیار مشابه به مدار دنباله دار بزرگ و مشهور ۱۸۴۴ است. این تشابه به اندازه ای است که بسیاری معتقد هستند دنباله دار اطلس C/2019Y4 احتمال دارد در حقیقت بخشی از دنباله دار ۱۸۴۴ باشد.

حضیض مداری دنباله دار اطلس ۰٫۲۵ واحد نجومی است و در مداری به شدت بیضوی نزدیک به سهمی با خروج از مرکز ۰٫۹۹۹ به دور خورشید در گردش است.در کشیدگی مدار این دنباله دار همین بس که دوره تناوب اطلس بیش از ۵۰۰۰ سال است!! ابعاد گیسوی این دنباله دار نزدیک به ۳۰۰٫۰۰۰ کیلومتر شده که تقریبا دو برابر سیاره مشتری است.

مدار دنباله در اطلس

پیش بینی می شود دنباله دار اطلس Y4 دومین دنباله دار پرنور سال باشد و گمان می رود که بتوانیم در پرنورترین حالت این دنباله دار را در آسمان تاریک با چشم غیرمسلح هم مشاهده کنیم. پیش بینی می شود این دنباله دار حتی بتواند به قدر -۱۱ برسد!

دنباله دارها معمولا زمانی که به خورشید نزدیک می شوند می درخشند و دنباله دار ATLAS در ۳۱ مه (۱۱ خرداد) به نزدیکترین فاصله خود با خورشید یعنی ۳۷٫۸ میلیون کیلومتر می رسد و در آن زمان به اندازه ای واضح و نمایان است که با تلسکوپ های کوچک یا یک جفت دوربین دوچشمی خوب هم قابل مشاهده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *